Healers staan voor slechts 39 euro per jaar (incl. btw) op deze website en op De Therapeutengids en afhankelijk van andere aangeboden therapieën vaak ook nog op andere websites. Klik hier voor meer info.

Jin Shin Jyutsu

Jin shin jyutsu is een al duizenden jaren oude Japanse geneeskunst die zich richt op het herstellen en harmoniseren van de energiebalans in het lichaam.
Volgens de Japanse filosoof en grondlegger van Jin shin jyutsu, Jiro Murai, is de werkelijke oorzaak van ziekten gelegen in blokkades van de energiestromen in het lichaam. Jin shin jyutsu betekent letterlijk: 'de kunst van het geestelijk mededogen'.
Voor dat harmoniseren van de energiebalans wordt gebruik gemaakt van een eenvoudige en zachte manier van handopleggen op de '26 veiligheids-energiesloten' van het lichaam. Wanneer de energie moeiteloos door ons heen stroomt en haar natuurlijke verloop heeft zijn we in evenwicht, maar wanneer er spanningen in ons lichaam zijn ontstaan, stroomt de energie niet meer ongehinderd door en kunnen er klachten ontstaan. Klachten die kunnen worden behandeld met jin shin jyutsu zijn spier- en gewrichtsklachten, benauwdheid, slaapproblemen, hyperventilatie en nog vele andere klachten.

Boeken

  • Jin Shin Jyutsu - F. Waldec
  • Handboek jin shin jyutsu - Alice Burmeister